Onnea perustuslakivaliokunta!

Onnea perustuslakivaliokunta!

Koska en ole syönyt kovin usein minkään yliopiston ruokalassa, minulta jää niin moni asia ymmärtämättä. Jaan tässä nyt pari tällaista asiaa.

1. Vartijat vs. odinin soturit

Lainsäätäjä katsoo, ettei vartijoita voi käyttää laajemmin poliisin apuna yleisen järjestyksen ja turvallisuuden hoitamisessa, koska he eivät ole virkamiehiä. Vartijat ovat toki kohtuullisesti koulutettuja ja taustaltaan nuhteettomia. Yksityisen turva-alan työntekijät myös tosiasiallisesti turvaavat lähes jokaista meistä päivittäin. Mutta kun rasistinen järjestö lähtee kadulle partioimaan, sitä ei estä mikään. Miten meni niin kuin omasta mielestä?

2. Suomi on joukkomurhaajan turvasatama.

Ryhmä irakilaisia rikollisia murhasi ison joukon poliisikadetteja. Rikos tehtiin Irakissa, jossa murhasta saa kuolemantuomion. Muu sakki jäi kiinni, tuomittiin ja teloitettiin. Kaksi meille paennutta sai syytteen ruumiin häpäistystä. Heitä ei voi luovuttaa kotimaahansa, koska siitä voi seurata lain mukaan kuolemantuomio. Eli jos tuli murhattua, kannattaa anoa Suomesta turvapaikkaa? Häh?

Pitää varmaan hakea johonkin kouluun, että oppii ymmärtämään ja arvostamaan suomalaista järjestelmää. Ehkä sitä oppisi sitten käyttäytymäänkin yhtä sivistyneesti kuin Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen opiskeilijat ottaessaan pääministeriä vastaan.

Että terveisiä vaan sinne lainsäätäjälle. Tie helvettiin käy hyvien aikomusten kautta?