Aluevartiointi

Tekniikka hoitaa rutiinit vartiointiratkaisuissamme

Olemme ottaneet tekniikan palvelijaksemme myös perinteisissä tehtävissä.

Ihminen sopii huonosti tekemään puuduttavaa rutiinia. Koska asiantuntijan paikallaolo on kallista, asiakkaiden piiri- ja paikallisvartioinnin ostopäätöksiin vaikuttaa lähes yksinomaan hinta. Koska hyvä ja halpa ovat kaksi eri tuotetta, ei halvan palvelun tekemillä kierroksilla tai läsnäololla yleensä saavuteta todellista turvallisuusparannusta. Ratkaisua on haettu monipalvelusta, jossa henkilölle annetaan huomattavasti muita kuin vartioimistehtäviä. Tässä ratkaisussa ei sitten enää olekaan kysymys turvallisuuden erityisosaamisesta.

Kuopion Vartiointipalvelu on jo vuosia sitten ryhtynyt siirtämään rutiinit koneiden hoidettavaksi. Ilmaisusta tai hälytyksestä asiantuntijamme aktivoituu esimerkiksi katsomaan tapahtumia etänä toisen siirtyessä kohteeseen joko välittömästi tai tilannearvion jälkeen.

Kohteen oma henkilöstö koulutetaan toimimaan itsenäisesti tarvittavan avun tuloon saakka. Henkilöstö koulutetaan myös toimimaan siten, että asiantuntija voidaan tilata paikalle jo ennen kärjistymistä aiheuttavan palvelun antamista.

Näin pystymme minimoimaan asiantuntijan käytöstä aiheutuvan kulun ja vapauttamaan kustannussäästön budjetoitavaksi muualle, esimerkiksi asiakkaan varsinaisen tehtävän suorittamiseen.