Pahan tahdon perään

Pahan tahdon perään

Kun joku murhaa perheensä, ammuskelee julkisessa tilassa, tai ajaa päin omaan tilaansa syytöntä rekkakuskia, on reaktiomme sääntöjen kiristäminen. Se on helppo tehdä ja sillä voi aina näyttää puuttuneensa asiaan. Erityisen helppoa se on tehdä, jos sääntöjen kiristys ei koske omia äänestäjiä, tai jos muiden holhoaminen on lähellä omaa arvomaailmaa.

Poliisi on ottanut oikeita suuntia lähtiessään etsimään pahaa tahtoa ehkäistessään joukkosurmia. Paha tahto keksii keinot eikä välitä säännöistä. Ihminen sai kuulennolla neliskulmaisen palikan sopimaan pyöreään reikään, kun motivaatiota oli tarpeeksi. Kun jokin keino kielletään, tahto löytää uuden keinon, joka voi olla pahempi kuin alkuperäinen. Jos poliisimurhaaja olisi otettu hoitoon ihan selvän vihaongelmansa takia, olisi monen ihmisen ollut helpompi hengittää. Samoin moni perhemurhaaja on ollut tukiverkkojemme asiakkaana. Emme vain ole pystyneet tunnistamaan, että juuri tämä perhe on suuressa vaarassa.

En etsi tässä syyllisiä, vaan totean että suojellessamme perusoikeuksia tulemme yleensä suojelleeksi pahan tahdon oikeuksia. Kun pelkäämme mielensäpahoittajien ja pöyristyjien armeijaa, emme oikein uskalla puuttua mihinkään tai tehdä mitään. Ylin laillisuusvalvonta on Idealismia hinnasta välittämättä.

Meidän pitäisi jotenkin löytää perusteet ja keinot löytää paha tahto ja puuttua siihen. Puuttuessamme pahan tahdon perusoikeuksiin samalla suojelemme tolkun ihmisten perusoikeuksia.

Tolkun ihmisille tulee vapaassa maassa sallia mitä kummallisempia harrasteita ja elämä, jos eivät muita kiusaa tai satuta. Tämä koskee siis myös keski-ikäisen suomalaismiehen harrastuksia. Vapaus ja vastuu omasta elämästä parantaa kummasti elämänlaatua. Katsokaa vaikka yrittäjiä.

Ei me voida olla holhouksessa, maailman koulutetuin kansa.