Onko lapsesi harrastusympäristö päihteetön?

Onko lapsesi harrastusympäristö päihteetön?

Olen itsekin neuvonut asiakkaita ja tuttavia, että kun lapsen saa hyvien harrastusten pariin, hän ”automaattisesti” saa kylkiäisenä päihteettömän ympäristön ja ystävät.

Tämä ei sitten pidäkään enää paikkaansa.

Huumeiden käyttö ja ennen kaikkea myönteinen suhteutuminen ”höpöruohoon” ja muihin päihteisiin on tullut myös liikunta- ja taidelajien harrastajien ympäristöön. Näköjään monissa seuroissa ja harrasteporukoissa ei ole minkäänlaista politiikkaa suhtautumisessa huumeisiin. Tottakai ne johdon taholta tuomitaan, mutta toiminnan tasolla asiaa usein pidetään yksilön omana ja pössyttelemään menevää joukkoa ei olla huomaavinaan.

Hankalaksi tämä asia tulee silloin, kun nuori ohjataan päihdemyönteisyyteen harrastuksessa, jolla vanhemman puolesta piti olla juuri päinvastainen vaikutus, tai silloin, kun harrastuksen turvallisuus edellyttäisi tiukkaa päihteettömyyttä.

Yhteiskunnan muutosnopeus asiassa on nyt suuri. Onko lapsesi harrastuksissa asiat otettu huomioon?